Hoger in Google met een snelle website

Het verbeteren van de snelheid van een website is een essentieel onderdeel van search engine optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie. Op deze pagina vertellen we u wat meer over het belang van een snelle website, op welke manieren die snelheid gemeten kan worden en hoe Google Page Speed kan worden ingezet.

Waarom een snelle website belangrijk is

Het belang van een snelle websites is iets dat zeker niet onderschat mag worden. De moderne internetgebruiker is vrij verwend; een pagina die niet snel genoeg laadt, wordt gewoon weg geklikt. Een snelle website zorgt niet alleen voor een verbeterde gebruikerservaring, maar ook voor een lager bounce percentage (het aantal bezoekers dat op een pagina terecht komt en de website vervolgens weer direct verlaat zonder ergens op te klikken). En dit zorgt weer voor meer conversie, een betere reputatie en een hogere score in Google. Die hogere score leidt uiteindelijk ook weer tot meer bezoekers.

Wat maakt een snelle website?

Een snelle website vereist natuurlijk pagina’s die snel laden. De snelheid van een pagina kan worden gemeten als de “page load time” (hoeveel tijd het kost voor de content op een pagina volledig wordt weergegeven) of als “time to first byte” (hoeveel tijd het kost voordat de browser de eerste bit informatie van de server heeft ontvangen). Onderzoek heeft uitgewezen dat Google kijkt naar de “time to first byte,” maar een lange “page load time” zorgt dat zoekmachines er langer over doen om te crawlen, wat ook een negatieve invloed heeft op de indexering van de website. Beiden zijn dus belangrijk. Ongeacht de manier waarop men de snelheid wil meten, sneller is altijd beter.

Google PageSpeed

Een goede manier om uw website sneller te maken is door deze met behulp van Google PageSpeed te analyseren en te optimaliseren. Met Google’s PageSpeed Insights is het mogelijk om manieren te identificeren om een website sneller te maken. De prestatie van een webpagina wordt twee keer gemeten; één keer voor mobiel, en één keer voor desktop. Alle netwerk-onafhankelijke aspecten worden in de metingen meegenomen: de manier waarop de server geconfigureerd is, de HTML structuur van de betreffende pagina, en het gebruik van externe bronnen zoals afbeeldingen. Op basis van de meting worden suggesties gedaan om de snelheid te optimaliseren. Wij hebben veel ervaring met Google PageSpeed, en kunnen u hierin bijstaan.

Wilt u ook hoger in Google komen met een snelle website?

Wij zijn gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en kunnen u helpen bij het creëren van een nieuwe snelle website. Ook voor het optimaliseren van de snelheid van uw huidige website met behulp van Google PageSpeed kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's