Hoger in Google met zoekmachine optimalisatie

Wilt u de vindbaarheid van uw website verbeteren? Op deze pagina leggen we uit hoe u door middel van zoekmachine optimalisatie hoger in Google kunt komen!

Hoe kom ik hoger in Google?

Wanneer iemand een zoekopdracht in Google invoert, dan worden in de zoekresultaten links weergegeven naar de pagina’s die Google als relevant en autoritair beschouwd. De relevantie wordt bepaald door de content op die webpagina’s, de autoriteit wordt vastgesteld door het analyseren van het aantal en de kwaliteit van de links vanaf andere websites. Simpel gezegd: uw webpagina’s hebben de potentie om hoger in Google te komen, zolang u maar relevante content heeft en er vanaf andere webpagina’s naar uw website wordt gelinkt. 

Door kwalitatief hoogwaardige, relevante en unieke content op uw website te zetten, zijn mensen eerder geneigd om naar die pagina’s te linken. Google beschouwd dit als een teken dat uw webpagina’s interessant en autoritair zijn. Dat leidt er uiteindelijk toe dat u hoger in Google gaat scoren. Want Google wil natuurlijk alleen maar interessante en autoritaire webpagina’s in haar zoekresultaten laten zien. Eigenlijk heel vanzelfsprekend dus!

Zoekmachine optimalisatie: waar moet ik beginnen?

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, draait dus om alle activiteiten die als doel hebben om uw score in zoekmachines te verbeteren. In simpele termen komt dat neer op het volgende:

  • Schrijf goede, nuttige en unieke content waarin woorden en zinsdelen zijn verwerkt die mensen gebruiken om te zoeken naar uw producten en/of diensten.
  • Zorg dat het makkelijk is voor mensen om uw content te delen en ernaar te linken.
  • Zorg dat u dit blijft doen!

Lijkt vrij eenvoudig, nietwaar? Toch verkijken mensen zich vaak op wat er allemaal bij zoekmachine optimalisatie komt kijken. Het schrijven van goede webteksten en het blijven publiceren van nieuwe content vergt nu eenmaal heel wat tijd en moeite. Daarbij moet u zich ook realiseren dat de resultaten van zoekmachine optimalisatie niet meteen zichtbaar zijn; het duurt even voordat Google uw website weer heeft geïndexeerd, en u daadwerkelijk hoger in de zoekresultaten terecht komt. Daarbij is het geen eenmalige klus – zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces. Maar wanneer het goed wordt aangepakt, is het zeer lucratief en komt u ook niet zomaar van die hoge positie in Google af. 

Ja, ik wil ook hoger in Google met zoekmachine optimalisatie!

Wij gaan graag met u rond de tafel zitten om de mogelijkheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie te bespreken. Via de link rechtsboven op de pagina kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Wilt u eerst wat meer informatie? Geen probleem. Neemt u gerust contact met ons op door te bellen naar telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's