SEO onderzoek voor uw website

Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachine optimalisatie is een verzameling methodes die erop gericht is hoger te scoren in zoekmachines zoals Google, en op die manier meer bezoekers naar uw website te krijgen. Op deze pagina informeren wij u over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van SEO onderzoek voor uw website.

Het belang van zoekmachine optimalisatie

Hoe hoger uw website scoort in Google, hoe sneller iemand op de link naar uw website zal klikken. En hoe meer bezoekers u krijgt, hoe groter de kans is dat u die bezoeker kunt converteren naar iemand uw diensten afneemt, een product bij u bestelt of zich inschrijft voor uw nieuwsbrief. Zoekmachine optimalisatie zorgt tevens voor een grotere naamsbekendheid, doordat gebruikers uw bedrijf op meerdere zoektermen tegenkomen. Zoekmachine optimalisatie is dus erg belangrijk voor uw marketing strategie.

Website onderzoek

Om zoekmachine optimalisatie zo effectief mogelijk toe te kunnen passen, dient er eerst een website onderzoek uitgevoerd te worden. Daarbij wordt gekeken naar een breed scala aan criteria voor SEO, waaronder design, content, performance, toegankelijkheid en veiligheid. Zijn er dode links aanwezig? Staat er duplicate content op de website? Worden relevante zoektermen correct toegepast? Zijn alle afbeeldingen voorzien van alt tags? Wat is de kwaliteit van de backlinks? Is er ruimte voor verbeteringen in de website architectuur? Dit zijn slechts enkele vragen die bij zo’n website onderzoek beantwoord worden. Een ander belangrijk onderdeel van dit website onderzoek is de concurrentie analyse; welke zoektermen worden door uw concurrenten gebruikt, en hoe scoren zij daar op? Welke websites linken er naar uw concurrenten? 

Implementatie

De resultaten van het SEO onderzoek worden uitvoerig geanalyseerd. Op basis van deze analyse kan er een nieuwe SEO strategie worden opgezet; zowel de techniek als de content van de webpagina’s kan nu worden geoptimaliseerd, zodat u een nog betere positie in de zoekmachines kunt behalen. De resultaten van de concurrentie analyse kunnen u veel inzicht geven in hoe u scoort ten opzichte van uw concurrenten en in hoe hun marketing strategie in elkaar zit, en dienen dan ook zeker meegenomen te worden in uw nieuwe SEO aanpak.

Wilt u ook een SEO onderzoek voor uw website laten uitvoeren?

80’s Interactive heeft al jaren ervaring op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Huur ons in om uw website onafhankelijk te laten onderzoeken, zodat wij kunnen kijken op welke punten er verbeteringen aangebracht kunnen worden. Uiteraard kunnen wij tevens de implementatie van die verbeteringen voor u verzorgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's