Wat is zoekmachine optimalisatie?

Een aantrekkelijke, goed functionerende website hebben is een goed begin, maar daarmee bent u er nog niet; u heeft ten slotte niets aan uw website als men deze niet kan vinden! Middels zoekmachine optimalisatie kunt u ervoor zorgen dat uw website gevonden kan worden. Op deze pagina vertellen we hier wat meer over.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization of kortweg SEO) is een verzamelnaam voor activiteiten die gericht zijn op het vergroten van de zichtbaarheid van webpagina’s in zoekmachines. Dit wordt gerealiseerd door het verbeteren van de content en de techniek van de website.

Zoekresultaten van uw website

Maar liefst 95% van alle zoekopdrachten op het internet wordt uitgevoerd via Google. Mensen typen specifieke zoektermen in om te vinden wat ze zoeken. In de zoekresultaten worden links naar webpagina’s weergegeven die Google als relevant beschouwd. Google maakt gebruik van bepaalde algoritmes, die uw webpagina ‘scannen’ en op basis van die scan de positie van die webpagina in de zoekresultaten bepalen. Hoe hoger een webpagina in de zoekresultaten wordt weergegeven, des te meer bezoekers deze webpagina zal trekken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen vrijwel nooit verder kijken dan de eerste paar webpagina’s in de zoekresultaten.

Activiteiten zoekmachine optimalisatie

Zoals gezegd bestaat zoekmachine optimalisatie uit het verbeteren van de content en de techniek van de website. Wanneer we spreken over content-gerelateerde werkzaamheden, dan hebben we het over onder andere het uitvoeren van zoekterm analyses (onderzoeken op welke zoektermen mensen het vaakst zoeken en in hoeverre die zoektermen door uw concurrenten worden toegepast), het schrijven van unieke, relevante content waar die zoektermen in verwerkt worden, linkbuilding (zorgen dat andere websites naar uw website verwijzen) en het schrijven van meta data. Daarnaast zijn er dus ook nog werkzaamheden die gerelateerd zijn aan het optimaliseren van de techniek van de website. Hierbij kunt u denken aan het sneller maken van de website door bijvoorbeeld de afbeeldingen te comprimeren. Ook responsiveness (in hoeverre een website geschikt is om op verschillende apparaten bekeken te worden) is van grote invloed op uw ranking in de zoekresultaten.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie is een vak apart en iets waarvan het belang zeker niet onderschat mag worden. Het is dan ook zeker aan te raden om u goed te laten adviseren op het gebied van zoekmachine optimalisatie en de daar aan gerelateerde werkzaamheden uit te besteden aan een SEO specialist.

Kan onze SEO specialist u helpen?

Heeft u behoefte aan professioneel advies met betrekking tot zoekmachine optimalisatie, of wilt u onze SEO specialisten inschakelen voor het optimaliseren van uw website? Neemt u dan gerust contact op met 80’s Interactive. Ons team staat voor u klaar!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's