Zoekmachine optimalisatie door middel van webteksten

Wie zich heeft verdiept in zoekmachine optimalisatie of search engine optimization (SEO), is ongetwijfeld de uitspraak “Content is King” wel eens tegengekomen. En die uitspraak is nog altijd van toepassing; als de content goed is, heeft u een solide basis voor de rest van uw zoekmachine optimalisatie en marketing strategieën. Door uw content te verbeteren aan de hand van speciale SEO technieken, kunt u een hogere positie in de zoekresultaten behalen. Op deze pagina vertellen we wat meer over welke factoren van belang zijn voor uw webteksten, wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen. 

#1. De kwaliteit van uw content

Goede content is in de eerste plaats een kwestie van kwalitatief hoogwaardige webteksten. Biedt uw website dezelfde informatie die op honderden andere websites te vinden is, of biedt u uw bezoekers substantiële content met toegevoegde waarde, content die nuttig is en die ze niet overal kunnen vinden?

#2. Zoekterm onderzoek

Eén van de belangrijkste factoren na het schrijven van kwalitatief hoogwaardige webteksten is een gedegen zoekterm onderzoek. Hierbij wordt onderzocht op welke manieren mensen naar specifieke content zoeken. U heeft webteksten nodig die gebruik maken van de zoektermen die mensen daadwerkelijk gebruiken, zodat u informatie kunt leveren die op effectieve wijze “antwoord” geeft op hun zoekopdrachten. Uw webteksten dienen in de juiste ‘taal’ te worden geschreven. Om een voorbeeld te geven, u bent wellicht bekend met het jargon in uw vakgebied, maar uw doelgroep gebruikt misschien simpelere termen bij het zoeken. Daar moet bij het schrijven van webteksten rekening mee worden gehouden.

#3. Gebruik van zoektermen

Alleen het uitvoeren van een zoekterm onderzoek is niet voldoende; de betreffende zoektermen dienen uiteraard ook in de webteksten verwerkt te worden. Hierbij moet ook rekening worden gehouden met de “keyword density” of zoekterm dichtheid, oftewel het percentage van de tekst dat uit die zoektermen bestaat. Teveel is niet goed, maar te weinig ook niet, en hier bestaan uiteraard ook allerlei richtlijnen voor.

#4. Consistentie en actualiteit

Zoekmachines zijn dol op nieuwe content. Het consistent toevoegen van nieuwe webteksten is dan ook zeker gewenst. Maar Google heeft ook iets dat “Query Deserved Freshness” (QDF) wordt genoemd; stel, er is een bepaalde zoekterm die ineens heel populair wordt ten opzichte van de reguliere activiteit. Google zal in zo’n geval QDF op die term toepassen om te zien of er nieuwe content is over dat onderwerp. Zo ja, dan krijgt die nieuwe content een boost in de zoekresultaten. Actualiteit is dus ook iets om rekening mee te houden bij het schrijven van webteksten.

Webteksten schrijven uitbesteden

Wanneer u naar bovenstaande factoren kijkt, dan ziet u dat zoekmachine optimalisatie door middel van webteksten nog behoorlijk wat tijd en moeite kost. Gelukkig kunt u ook dit soort werkzaamheden gewoon aan ons uitbesteden. Op die manier bent u verzekerd van webteksten die aan de genoemde eisen voldoen, en kunt u zich volledig op uw kerntaken concentreren. 

Meer weten over zoekmachine optimalisatie door middel van webteksten?

Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie door middel van webteksten, of wilt u gebruik maken van de kennis en ervaring van onze tekstschrijvers en deze werkzaamheden aan ons uitbesteden? Neemt u dan contact op met 80’s Interactive! Wij gaan graag met u rond de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's