TYPO3 bedrijfswebsite

TYPO3 Website laten ontwikkelen

Een bedrijfswebsite geeft uw klant en bezoeker inzicht in uw bedrijf en er wordt vertrouwen mee gewekt. Zo kunt u uw bedrijf voorstellen op uw bedrijfswebsite en kunt u uw klant inlichten over alle producten of diensten die uw bedrijf te bieden heeft. Ook maakt u uw bedrijf op deze manier online vindbaar en begint u met het creëren van een online identiteit.

lees meer

TYPO3 bedrijfswebsite

Wat is TYPO3?

TYPO3 is een gratis open source Content Management Systeem (CMS), dat gebruikt wordt voor het ontwikkelen van websites, intranetten en (mobiele) applicaties. Websites die met TYPO3 zijn ontwikkeld kunnen vanaf iedere computer met een internetverbinding beheerd worden; het enige dat men nodig heeft is een webbrowser.

De voordelen van TYPO3

  • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface
  • Geen programmeerkennis nodig voor het beheren van de website
  • Vanaf elke computer uw website beheren
  • TYPO3 wordt actief doorontwikkeld
  • TYPO3 is verkrijgbaar met LTS (Long Term Support) abonnementen
  • Standaard functionaliteit kan worden uitgebreid met extensies
  • Software en documentatie is beschikbaar in het Nederlands
TYPO3 bedrijfswebsite

Over TYPO3

TYPO3 werd in 1998 gepubliceerd door de Deense ontwikkelaar Kasper Skårhøj. In 2000 werd de eerste publieke bèta versie gelanceerd, het jaar daarop werd de software open source. Sinds eind 2001 is zowel de software zelf als de bijbehorende documentatie beschikbaar in het Nederlands.

TYPO3 is gebaseerd op de scripttaal PHP. TYPO3 websites zijn doorgaans voorzien van een MySQL database. De standaard functionaliteit van TYPO3 kan met behulp van extensies (plugins) worden uitgebreid. Dat betekent dat u bepaalde features kunt toevoegen aan uw website, zonder dat u hiervoor hoeft te kunnen programmeren. Denk bijvoorbeeld aan een blog of een forum. Er zijn inmiddels duizenden extensies beschikbaar.

TYPO3 bedrijfswebsite

TYPO3 website beheren

Een TYPO3 website bestaat in feite uit twee delen. Ten eerste is er de frontend, het gedeelte dat zichtbaar is voor bezoekers. Ten tweede is er de backend, het gedeelte waar de beheerder van de website op inlogt en alle beheertaken uitvoert.

Het beheren van een TYPO3 website is erg gemakkelijk. Het Content Management Systeem heeft een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf nieuwe artikelen toevoegen of content wijzigen, zonder dat u technische kennis nodig heeft.

Net zoals de meeste moderne Content Management Systemen wordt bij TYPO3 websites de content en de layout gescheiden. De content (teksten, afbeeldingen, enzovoorts) wordt in een database opgeslagen, en de pagina templates (die het uiterlijk van de website bepalen) worden in het bestandssysteem opgeslagen. Beide kunnen afzonderlijk worden beheerd en geüpdatet.

Wereldbol

Dankzij mijn bedrijfswebsite vinden klanten mijn bedrijf beter

"Dankzij mijn bedrijfswebsite is mijn bedrijf beter vindbaar op internet en weten klanten beter wat ze van ons kunnen verwachten. Daarnaast levert het ons merkbaar meer klandizie op."


j

Ontwerp van uw TYPO3 website

Het concept voor uw TYPO3 website wordt door onze webdesigners vertaald naar een ontwerp. Uiteraard zorgen we ervoor dat dit perfect aansluit op uw huisstijl en de identiteit van uw onderneming. Mocht u nog geen huisstijl hebben, of is uw huidige huisstijl aan een opfrisser toe, dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Ontwikkeling en testen van uw TYPO3 website

Na goedkeuring van het ontwerp gaan onze programmeurs aan de slag met de daadwerkelijke ontwikkeling van uw bedrijfswebsite. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van TYPO3, een content management systeem dat ervoor zorgt dat u straks zelfstandig uw website kunt updaten, zonder dat u hiervoor technische kennis nodig heeft. Zodra de website eenmaal staat wordt deze aan uitvoerige testen onderworpen, om er zeker van te zijn dat alles goed werkt en dat er geen fouten in zitten. Dit wordt ook wel debuggen genoemd. De testmethodes worden grotendeels bepaald door de functionaliteit en de omvang van de website.

Content voor uw TYPO3 website

Het kan zijn dat u al teksten en afbeeldingen voor uw website klaar hebt liggen, maar ook het schrijven van uw teksten kunt u aan ons overlaten. Onze ervaren copywriters weten precies hoe ze uw boodschap in heldere, aantrekkelijke teksten moeten vertalen. Ook als u al content heeft, moet deze geoptimaliseerd worden voor zoekmachines alvorens deze in uw TYPO3 website worden geplaatst.


Bedrijfswebsite hosting

Om alle websites die 80s Interactive bouwt aan al onze hoge eisen te laten voldoen, hosten we deze websites op onze eigen servers. Deze servers zijn volledig geoptimaliseerd voor onze systemen, waardoor de website zo soepel mogelijk draait.

Snelheidsoptimalisatie

Het snel laden van uw bedrijfswebsite is voor ons een belangrijk doel. Mensen hebben immers geen tijd om minuten te wachten tot de website eindelijk in beeld is. Om de snelste laadtijden te realiseren hebben we onze servers hier speciaal voor ingericht.

Extension development

Heeft u hele specifieke wensen voor uw bedrijfswebsite, of wilt u een functie die nog niet ontwikkeld is, dan kan 80s Interactive deze functionaliteit ontwikkelen in de vorm van een extensie, waardoor uw website volledig aansluit bij uw wensen.