AMP developer nodig?

Smartphones en tablets hebben de manier waarop we gebruik maken van het internet gerevolutioneerd. Mensen consumeren een enorme hoeveelheid nieuws via deze apparaten. De mobiele ervaring laat vaak echter nog veel te wensen over. Elke keer dat een webpagina er te lang over doet om te laden, verliest u niet alleen een bezoeker maar ook een kans om winst te maken middels advertenties. Want als een bezoeker vertrekt voordat de pagina zelfs maar geladen is, zal hij of zij geen enkele advertentie te zien krijgen. Daarom heeft Google in 2015 een nieuw initiatief aangekondigd: Accelerated Mobile Pages, oftewel AMP.

Over AMP

Google heeft voor de realisatie van het AMP Project samengewerkt met andere grote tech bedrijven, waaronder Adobe, Twitter, Pinterest, LinkedIn en WordPress. Het doel van AMP is om de prestaties van het mobiele web drastisch te verbeteren. AMP maakt gebruik van AMP HTML, een nieuw open source framework dat volledig bestaat uit bestaande web technieken, met een focus op het bouwen van lichtgewicht webpagina’s. 

Waarom u een AMP website nodig heeft

  • Een snelle mobiele website is van essentieel belang voor uw conversie. Trage websites zijn het grootste irritatiepunt voor mobiele gebruikers. Elke seconde dat uw website er langer over doet om te laden, reduceert uw conversie ratio met 7%. AMP maakt uw mobiele website sneller dan ooit tevoren. 
  • U kunt een verbeterde mobiele gebruikerservaring aanbieden. De laadtijd is van grote invloed op de gebruikerservaring van uw website. En een goede gebruikerservaring kan nu net het verschil maken in dit tijdperk van intense online concurrentie.
  • Google laat AMP websites hoger scoren. Google heeft altijd al aangegeven dat het hun hoofddoel is om gebruikers tevreden te stellen. Om website-eigenaren te stimuleren om AMP toe te passen, hebben ze hun algoritmes zo aangepast dat mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten scoren. Met andere woorden: heeft u geen AMP website, dan zal uw website lager ranken.
  • Betere monetarisatie van advertentie weergaven. AMP HTML advertenties laden vrijwel direct. Dit draagt bij aan het reduceren van ad blockers, en biedt u meer mogelijkheden om geld te verdienen met advertenties.
  • Efficientere analytics. Analytics zijn belangrijk, maar analytics tools worden vaak met verschillende tags op elke pagina geïmplementeerd. Elke tracker draagt weer wat bij aan de totale laadtijd van de pagina, waardoor deze ook weer vertraagd wordt. AMP Analytics daarentegen, maakt slechts gebruikt van één set tags om meerdere analytics tools te installeren. De laadtijd wordt gereduceerd en de gebruikerservaring verbeterd, terwijl u toch toegang heeft tot al uw analytics data.  

Waarom een AMP developer inschakelen?

Omdat AMP een relatief nieuw initiatief is, zijn er nog maar weinig web developers die precies weten hoe ze het bouwen van een AMP website moeten aanpakken en aan welke specificaties een AMP website moet voldoen. Wilt u verzekerd zijn van een eindresultaat dat in alle opzichten aan uw wensen en behoeften voldoet, schakel dan altijd een gespecialiseerde AMP developer in. Deze kan niet alleen de ontwikkeling van uw AMP website verzorgen, maar u ook van een deskundig advies voorzien.  

AMP developer nodig?

Als dé AMP developer van Amsterdam en omstreken helpen wij u graag bij het ontwikkelen van uw AMP website. Heeft u vragen? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 020-3080108 of vul ons contactformulier in. Uiteraard kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via de link rechtsboven op deze pagina. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's