AMP pagina laten maken

Het AMP Project is een open source initiatief van Google, dat in oktober 2015 werd gelanceerd. Op deze pagina vertellen we u wat meer over wat het AMP Project precies inhoudt, en waarom een AMP pagina laten maken een goed idee is.

Wat is AMP?

AMP (Accelerated Mobile Pages) is simpel gezegd een methode voor het bouwen van mobiele webpagina’s, met als doel deze supersnel te laten laden. Het gaat hierbij om webpagina’s met statische content, oftewel pagina’s die niet veranderen op basis van het gedrag van de gebruiker. De webpagina wordt ontdaan van overbodige elementen en teruggebracht tot de essentie. Een AMP pagina kunt u zien als de light-variant van een ‘gewone’ HTML pagina. 

Wat is het doel van AMP?

AMP zorgt ervoor dat mobiele websites aanzienlijk beter presteren, ongeacht het apparaat waar ze op bekeken worden. Het uiteindelijke doel van het AMP Project is dan ook om een sneller mobiel web te realiseren. Maar behalve snellere laadtijden op alle mobiele apparaten heeft het AMP project nog een ander doel, namelijk het beperken van storende elementen die een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring. Advertenties dus. Advertenties kunnen op een AMP-ready webpagina alleen worden aangeroepen met een zogeheten ‘amp-ad’ element, en adverteerders worden gestimuleerd om advertentie formats te gebruiken die niet afdoen aan de gebruikerservaring. 

Waarom een AMP pagina laten maken?

Wellicht heeft u zelf een gloednieuwe smartphone, een snelle 4G verbinding en de beste WiFi die er is. In dat geval zult u relatief weinig last hebben van traag ladende mobiele websites. Maar er zijn nog altijd tal van mensen die geen nieuwe smartphones hebben, en het moeten doen met langzame mobiele verbindingen of zich in een gebied met minder goede verbindingen bevinden. Zij kunnen behoorlijk gefrustreerd raken als uw website er te lang over doet om te laden. Sterker nog, de kans is heel groot dat zij dan gewoon wegklikken. Om deze gebruikers tegemoet te komen is een AMP pagina laten maken een heel goed idee. Maar er is nog een andere reden. Websites die geen gebruik maken van AMP zullen in de toekomst steeds vaker door Google worden benadeeld en worden lager in de zoekresultaten weergegeven. Een AMP pagina laten maken is dus ook belangrijk voor uw ranking.

Meer weten over AMP?

Wilt u ook een AMP pagina laten maken? Neemt u dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 020-3080108 of stuur een mailtje naar info@80si.com. Wilt u direct een offerte aanvragen dan kunt u dit doen via de link rechtsboven op deze pagina. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's