AMP website ontwikkelen

Om het mobiele World Wide Web sneller en gebruiksvriendelijker te maken, heeft Google in oktober 2015 een nieuw initiatief gelanceerd: het AMP Project. AMP (Accelerated Mobile Pages) is een open source framework waarmee webpagina’s ontwikkeld kunnen worden die aanzienlijk sneller laden op mobiele apparaten dan standaard HTML pagina’s. 

Hoe ziet een AMP website eruit?

AMP wordt toegepast op statische webpagina’s, dus webpagina’s die geen interactieve elementen bevatten. Hoe een AMP website er precies uit komt te zien is natuurlijk afhankelijk van de oorspronkelijke website, maar het komt erop neer dat een AMP pagina een gesimplificeerde versie is van de ‘gewone’ HTML pagina. De biologische versie zonder alle toevoegingen, zeg maar. Alle elementen van een AMP pagina worden direct geladen, wat een veel snellere website en dus een veel betere gebruikerservaring oplevert. 

Waarom een AMP website ontwikkelen?

Wellicht bent u in de veronderstelling dat uw website wel snel genoeg is, en dat het niet nodig is om AMP te integreren. Toch is het erg belangrijk om AMP integratie te overwegen. Ten eerste omdat de huidige internetgebruiker steeds veeleisender wordt. Onderzoek heeft uitgewezen dat 47% van de mobiele internetgebruikers verwacht dat een webpagina binnen 2 seconden is geladen. En een website die er langer dan 3 seconden over doet om te laden, wordt door 40% van de mensen direct weg geklikt. Maar er is nog een andere reden om over te gaan tot AMP integratie. Google heeft haar algoritmes namelijk aangepast op een manier dat websites die van AMP gebruik maken, een hogere positie krijgen in de zoekresultaten dan websites die geen gebruik maken van AMP. Met andere woorden: AMP websites worden voorgetrokken.

Ontwikkeling AMP website uitbesteden

Het AMP Project is een wereldwijd initiatief, waarbij we allemaal naar hetzelfde doel toe werken: een beter, sneller mobiel web. Ondanks het feit dat AMP nog een relatief nieuw concept is (AMP pagina’s worden pas sinds februari 2016 in Google Search geïntegreerd) is het belangrijk om de ontwikkeling van uw AMP website direct goed aan te pakken, zodat u zo snel mogelijk kunt profiteren van een betere score in Google. Het is daarom van essentieel belang dat u voor de ontwikkeling van uw AMP website een specialist inschakelt die ervaring heeft met AMP websites. 

Laat ons uw AMP website ontwikkelen!

Er zijn verschillende manieren om Accelerated Mobile Pages op uw website te integreren. Wij kunnen u hierbij helpen. Voor meer informatie kunt u ons bellen op telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's