MailChimp plugin geinstalleerd en gekopppeld met TYPO3

Veel van onze klanten maken gebruik van websites die op het CMS TYPO3 draaien. Een CMS waar wij bij 80s Interactive groot fan van zijn en waar we het merendeel van alle bedrijfs- en ZZP websites op ontwikkelen. Veel van deze bedrijven sturen mailings uit, in de vorm van nieuwsbrieven of actiemails. De software die gebruikt wordt om deze mailings op te stellen en te versturen, is MailChimp.

Via MailChimp kun je met de campaign builder eenvoudig mooie e-mail campagnes bouwen die volledig aansluiten bij het bericht dat je wilt overbrengen. Bovendien kan je een groot deel van je e-mail marketing automatiseren, zoals het opvolgen van de nieuwsbrieven of nieuwe aanmeldingen voor de nieuwsbrief. MailChimp biedt ook een statistieken gedeelte aan, waar je een duidelijk overzicht krijgt van je mailcampagnes en hoe deze zijn ontvangen en bekeken. Zo kun je goed inzien of je campagne aanslaat en of deze werkt. Dit geeft ook meteen goede inzichten om de campagne te kunnen verbeteren. 

De plugin

Als bedrijf wil je natuurlijk niet handmatig je nieuwsbrief aanmeldingen die via je website binnenkomen, overzetten naar je MailChimp adressenlijst. Dit is een taak die veel tijd kan kosten en geautomatiseerd kan worden. Toen bleek dat een van onze klanten dit wel op deze manier oploste, hebben we besloten daar wat aan te gaan doen. Het resultaat? Een koppeling en installatie van een TYPO3 plugin die alle aanmeldingen die via de website (en dus via het CMS TYPO3) binnenkomen, direct doorzet en synchroniseert met de adressenlijst in het bijbehorende MailChimp account. De e-mailadressen worden na het in gebruik nemen van deze plugin zowel in TYPO3 als in MailChimp opgeslagen. Past een van je gebruikers wat aan in zijn instellingen, dan wordt deze aanpassing ook gesynchroniseerd tussen de beide lijsten. 

Gebruik maken van de MailChimp plugin voor TYPO3? 

Heb je een website die op TYPO3 draait en stuur je e-mail campagnes uit via MailChimp? Dan is deze plugin wellicht iets voor jou. Neem contact met ons op, onze ontwikkelaars helpen je graag met het installeren van de plugin en zorgen er zo voor dat ook jouw e-mail bestand volledig geautomatiseerd wordt gesynchroniseerd. Kan jij je tijd aan belangrijkere zaken besteden!