Git gebruiken tijdens webontwikkeling

Wanneer u met meerdere mensen aan de ontwikkeling van een website werkt, is het zeker aan te raden om gebruik te maken van Git. In dit artikel vertellen we wat Git is, en wat voor voordelen dit systeem kan bieden tijdens webontwikkeling..

Versiebeheer

Webontwikkeling is doorgaans iets dat in teamverband gebeurd. Dat werken in teams kan de nodige problemen met zich meebrengen, zeker wanneer meerdere mensen aan hetzelfde bestand werken. Eén persoon creëert al snel meerdere versies van één bestand, en wanneer zo’n bestand heen en weer wordt geschoven en er door verschillende mensen aanpassingen worden doorgevoerd, kan men al snel het overzicht kwijtraken. Een speciaal systeem voor versiebeheer is dan ook geen overbodige luxe in dit soort situaties.

De voordelen van Git

Git is een zogeheten gedistribueerd versiebeheersysteem voor digitale tekstbestanden. Het gebruiken van Git tijdens webontwikkeling biedt u en uw team vele voordelen. We hebben de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet.

  • Een Git repository fungeert als centrale opslagplaats voor broncode bestanden.
  • Het systeem biedt alle betrokkenen van het project een historisch overzicht van alle gemaakte aanpassingen, inclusief informatie over wanneer deze aanpassingen zijn gemaakt en door wie. Dat betekent dat u precies kunt terugzien wie wat wanneer heeft aangepast in een broncode bestand.
  • Git biedt u de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk aan een website te werken, zonder dat er verwarring kan ontstaan over welke bestanden de juiste bestanden zijn. 
  • Door gebruik te maken van Git kunt u eenvoudig vaststellen welke aanpassingen de oorzaak zijn van bepaalde problemen.
  • Oudere versies van bestanden kunnen heel eenvoudig worden teruggehaald.
  • Git is niet locatie-gebonden; men kan in principe vanaf elke locatie toegang krijgen tot de Git repository.
  • Git biedt meer veiligheid; zelfs als de centrale server uit zou vallen, dan kan de volledige Git  repository vanaf de computer van elk willekeurig teamlid worden gebruikt om de server te herstellen. U kunt dus nooit zomaar alles kwijtraken.
  • Git kan gebruikt worden voor het beheren van aanpassingen in alle soorten digitale tekstbestanden.

Meer weten over Git?

Wilt u graag meer weten over het gebruiken van Git tijdens webontwikkeling? Of heeft u behoefte aan een deskundig advies met betrekking tot welke Git client het meest geschikt is voor uw organisatie? Als Git specialist helpen we u graag verder. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! Wij zijn dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 020-3080108, maar u kunt ook een mailtje sturen naar info@80si.com. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's