Instagram bedrijfspagina

Veel ondernemers zijn in de veronderstelling dat alleen bedrijven die zich bezighouden met mode of voedsel succes kunnen hebben op Instagram. Maar Instagram kan ook voor andere bedrijven een grote toegevoegde waarde hebben, zolang u maar weet wat u doet. Overweegt u een Instagram bedrijfspagina op te zetten? Zorg dan eerst dat u meer te weten komt over dit sociale netwerk, en hoe u het kunt gebruiken om uw onderneming te promoten.

Wat is Instagram?

Instagram is een sociaal netwerk en een mobiele foto-applicatie, in 2010 opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger. In 2012 nam Facebook de dienst over voor maar liefst 1 miljard dollar, en in september 2015 had Instagram meer dan 400 miljoen gebruikers. Gebruikers kunnen een account aanmaken en foto’s en korte video’s (van maximaal 15 seconden) bewerken en plaatsen. Hier kunnen ook onderschriften en hashtags aan worden toegevoegd. Het plaatsen van aparte tekstuele updates, zoals op Twitter en Facebook, is echter niet mogelijk; Instagram is specifiek gericht op foto’s en video’s.

Instagram instellingen bedrijfspagina

Zodra u een Instagram account heeft aangemaakt, kunt u hier een bedrijfspagina van maken. Dit zorgt ervoor dat uw contactgegevens in uw overzicht worden getoond en er wordt ook direct een button bij geplaatst. Deze button zorgt ervoor dat uw volgens met een klik op de knop in contact kunnen komen met uw bedrijf.

Ideeën voor uw Instagram bedrijfspagina

Weet u niet hoe u Instagram voor uw bedrijf zou kunnen gebruiken? Er zijn verschillende strategieën die toegepast kunnen worden. Hieronder hebben we een aantal ideeën voor u op een rijtje gezet:

  • Laat zien wat voor producten/diensten u heeft. Heeft u een webshop of fysieke winkel? Neem dan foto’s van coole nieuwe producten zodra u ze binnen krijgt, of deel foto’s van uw meest populaire producten. Runt u een kapsalon, dan kunt u foto’s delen van mooie kapsels (voor-en-na foto’s werken heel goed op Instagram!). En als u een restaurant of soortgelijke onderneming heeft, dan kunt u uw nieuwste dessert specials delen om mensen geïnteresseerd te krijgen. 
  • Bied een kijkje achter de schermen. Maak foto’s en video’s om te laten zien hoe uw producten worden gemaakt, zeker als het een uniek of interessant proces is, of als uw klanten hier vaak naar vragen. Dit zorgt niet alleen voor interessante content voor uw Instagram bedrijfspagina, maar laat uw klanten en volgers ook zien wat er achter de schermen gebeurd.
  • Plaats exclusieve aanbiedingen op uw Instagram bedrijfspagina. Geef uw Instagram volgers iets terug en geef hen bijvoorbeeld leuke kortingen. Deel een afbeelding met instructies over hoe ze de aanbiedingen kunnen gebruiken – u kunt bijvoorbeeld een coupon code aanmaken die ze in uw webshop kunnen inwisselen. Dit zorgt ervoor dat uw volgers zich speciaal voelen. Daarbij zijn ze dan sneller geneigd om hun vrienden over uw onderneming te vertellen.
  • Vraag uw klanten om hun foto’s te delen. Heeft u bijvoorbeeld een restaurant? Zet dan uw Instagram naam en eventuele custom hashtags op uw menukaart. Als uw klanten een foto nemen van hun nieuwe favoriete gerecht, kunnen ze uw restaurant erin taggen. Op die manier zorgt u dat andere gebruikers, die willen weten waar dat smakelijke gerecht geserveerd wordt, u makkelijk kunnen vinden. Deze strategie werkt in principe met alle soorten producten en diensten – laat uw klanten weten dat u op Instagram zit en welke hashtags ze kunnen gebruiken om hun foto’s te laten zien. Zorg er dan ook voor dat u hun foto’s bekijkt en liked en er reacties op plaatst, zodat ze dit blijven doen.
  • Betrek uw werknemers erbij. Door uw werknemers in uw berichten te taggen, kunt u uw Instagram bedrijfspagina persoonlijker maken. Deel bijvoorbeeld foto’s van teamleden die hard aan het werk zijn, of plezier maken tijdens een bedrijfsuitje. Op die manier zien uw klanten en volgers dat u geeft om uw werknemers en dat u hen waardeert, en het zal hen het gevoel geven dat ze uw bedrijf echt kunnen leren kennen.

Instagram bedrijfspagina beheer uitbesteden

We begrijpen maar al te goed dat het beheren van diverse sociale media kanalen zoals Instagram naast uw standaard werkzaamheden wat veel kan zijn. Sommige bedrijven kiezen er voor om hier een community manager voor aan te nemen, een werknemer die fulltime bezig is met het beheren van de social media kanalen. Is dit een stap te ver voor uw bedrijf? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw sociale media en Instagram account beheer aan ons uit te besteden. Wij zorgen er dan voor dat uw accounts up-to-date zijn en passen bij uw bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's