Magento webshop bouwen

U bent van plan om een eigen webshop te beginnen? Dan is een Magento webshop laten bouwen zeker het overwegen waard. Magento biedt namelijk heel veel voordelen ten opzichte van andere eCommerce platformen. Op deze pagina besteden we aandacht aan wat er wat er zoal komt kijken bij het bouwen van een Magento webshop. 

Aandachtspunten bij het ontwikkelen van een Magento webshop

U weet waarschijnlijk al wat voor producten u wilt gaan verkopen in uw webshop. Maar dan bent u er nog niet. Wilt u het professioneel aanpakken, dan zijn er tal van zaken die u in overweging moet nemen. Hierbij kunt u denken aan:

 • Layout
  Magento biedt verschillende layout templates, die zo kunnen worden aangepast dat ze perfect aansluiten op de identiteit en huisstijl van uw onderneming. Denk goed na over de verschillende elementen die op de pagina’s terug moeten komen, zoals een winkelmandje, contactgegevens, links naar uw algemene voorwaarden, een review systeem, enzovoorts.
 • Webshop structuur
  Als u verschillende producten gaat verkopen dient u deze in logische categorieën (en subcategorieën) in te delen. Op die manier zorgt u ervoor dat uw bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken. De webshop structuur is ook belangrijk voor uw zoekmachine optimalisatie. 
 • Betaalmethodes
  Richt u zich op klanten binnen Nederland, binnen Europa of wereldwijd? Dat is een belangrijke vraag bij het kiezen van de betaalmethodes die u gaat hanteren. Voor Nederlandse klanten is iDeal gewenst, maar als u zich ook op het buitenland gaat richten dan vraagt dit om een integratie met PayPal, en wellicht zelfs de mogelijkheid om met creditcard te betalen.
 • Veiligheid
  Omdat er vertrouwelijke gegevens verwerkt worden, is de veiligheid van uw webshop van essentieel belang. U heeft sowieso een SSL-certificaat nodig om de veiligheid van klantgegevens te waarborgen; dit is zichtbaar voor uw bezoekers door het https dat er voor uw URL verschijnt. 
 • Webshop keurmerk
  Een webshop keurmerk kan een grote toegevoegde waarde hebben, omdat uw webshop dan betrouwbaarder overkomt en bezoekers dus sneller tot een aankoop over zullen gaan. De kosten van een webshop keurmerk lopen sterk uiteen, van €50 tot €500 per jaar. Het is dus zeker de moeite waard om u hierin te verdiepen.
 • Zoekmachine optimalisatie
  U heeft niets aan een mooie webshop als deze niet goed vindbaar is, dus is het belangrijk om aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. Dat betekent een keyword onderzoek uitvoeren om na te gaan op welke keywords er gezocht wordt. Deze keywords dienen vervolgens in de teksten verwerkt te worden. Voor alle pagina’s moeten goede webteksten geschreven worden, en elk product moet voorzien worden van een geschikte afbeelding en unieke tekst. Ook is het raadzaam om categorieteksten te schrijven.

Magento webshop laten bouwen

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen komt er nog heel wat kijken bij het ontwikkelen van een Magento webshop. Het is dan ook zeker aan te raden om de hulp van een Magento specialist in te schakelen. Zo kunt u uw Magento webshop laten bouwen door iemand die hier veel ervaring mee heeft, en bent u verzekerd van een webshop die in alle opzichten aan uw wensen en behoeften voldoet. 

Wilt u een Magento webshop laten bouwen?

Bent u overtuigd van de voordelen van Magento en wilt u graag een Magento webshop laten bouwen? Bij 80’s Interactive zit u goed! Als Magento specialist bieden wij ondersteuning bij de ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de hosting van Magento webshops. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's