Backup's van uw bedrijfswebsite

Als u een TYPO3 bedrijfswebsite heeft, is het belangrijk dat u op alles bent voorbereid. Op deze pagina leggen we uit waarom het belangrijk is om dagelijks backups van uw bedrijfswebsite te maken en hoe wij dit bij 80’s Interactive aanpakken.

Waarom backups zo belangrijk zijn

Uw website is het visitekaartje van uw onderneming. Een goede uptime (de periode waarin de server waarop uw website gehost wordt goed functioneert, en uw website dus bezocht kan worden) is dan ook van essentieel belang. Maar wat als er eens iets misgaat?

  • U zou wel eens gehackt kunnen worden
    Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar de kans bestaat dat uw website een keer gehackt wordt. Waarom zou iemand mijn website willen hacken? vraagt u zich wellicht af. Wel, in de meeste gevallen worden websites gehackt, simpelweg omdat het kan. Hackers maken doorgaans geen onderscheid tussen verschillende websites; aanvallen zijn vrijwel altijd geautomatiseerd. Hackers maken, net zoals zoekmachines dat doen, gebruik van zogeheten bots om het internet te doorzoeken. Maar waar zoekmachines content indexeren, zoeken de bots van hackers naar kwetsbaarheden in websites. Dit proces is volledig geautomatiseerd, wat betekent dat ze meerdere websites tegelijk aanvallen om de kans op een succesvolle hack te vergroten. Met andere woorden, als uw website ooit eens gehackt wordt, is dat niet omdat iemand u bewust als slachtoffer heeft uitgekozen, maar omdat uw bedrijfswebsite toevallig door zo’n geautomatiseerd script is meegenomen.

    Wat er precies met uw website gebeurd als u gehackt wordt hangt er natuurlijk vanaf op welke manier dit gebeurd, maar het is fijn om te weten dat u altijd een ‘schone’ versie van uw website achter de hand heeft die u kunt terugzetten als het nodig is.
  • U of uw website bouwer zou iets fout kunnen doen
    Of u nu zelf aanpassingen doet of dit aan iemand anders over laat, het kan altijd gebeuren dat er een wijziging in de code wordt doorgevoerd waardoor uw website niet meer goed functioneert of er ineens heel vreemd uit ziet. Het kan ook gebeuren dat er per ongeluk een cruciaal bestand wordt verwijderd. Of dat er iets fout gaat bij het installeren van een nieuw template of plugin, waardoor u ineens al uw content kwijt bent. Het is dan wel zo fijn als u dan nog een versie van uw oude website heeft die u direct kunt terugzetten. De kans dat het echt mis gaat is vrij klein (zeker wanneer u het beheer van uw website uitbesteed aan een professional) maar omdat het om uw bedrijfswebsite gaat is het slim om uzelf in te dekken. 

Als u een goede host heeft, zal deze automatisch backups maken. U hoeft dan zelf geen backups te maken, hoewel het natuurlijk nooit kwaad kan om zelf altijd een recente backup op uw computer of een externe harde schijf te bewaren. Het maken van backups hoort simpelweg bij het onderhoud van uw bedrijfswebsite, net zoals het beveiligen van uw bestanden, het opschonen van uw database en het updaten van uw software.

Hosting en backups bij 80’s Interactive

Bij 80’s Interactive worden er elke nacht automatisch backups gemaakt van alle websites die bij ons gehost worden. Die backups worden gedurende 7 dagen bewaard. Zo worden elke maandag de oude backups van maandag overschreven met de nieuwe backups van de volgende maandag. Zo bent u dus altijd verzekerd van een recente backup van uw bedrijfswebsite. Meer weten of uw website bij ons laten hosten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's